Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Standard, Premium en Excellent?

De inhoud van de drie pakketten is hetzelfde, maar je krijgt 3, 6 of 12 maanden de tijd om de cursus af te ronden.

 • Standard – 3 maanden toegang tot je online cursus
 • Premium – 6 maanden toegang tot je online cursus
 • Excellent – 12 maanden toegang tot je online cursus
Wanneer starten de online cursussen?

Je kunt op elk moment beginnen met een van onze taalcursussen. Op het moment dat je een cursus aanschaft, gaat de cursustermijn in. Je kunt een pakket aanschaffen van 3, 6 of 12 maanden.

Krijg ik na het afronden van mijn cursus een certificaat?

Aan het eind van je cursus ontvang je per e-mail een certificaat. Dit certificaat vermeldt dat je je cursus hebt voltooid.

Waar moet je aan voldoen om een certificaat te ontvangen voor je cursus?

 • Je moet minimaal 9 van de 10 lessen van een cursus afgerond hebben.
 • Je moet les 10 altijd afgerond hebben.
 • Je moet voor alle oefeningen een score behaald hebben van 70%.

Op het certificaat staat vermeld wat het eindniveau is van de cursus. Indien je het certificaat nodig hebt voor het volgen van een bepaalde studie, voor werk of voor een andere taalcursus, controleer dan altijd bij je school/universiteit of werkgever waar je certificaat aan moet voldoen.

Hoeveel uur duurt een taalcursus?

Hoeveel uur je aan een cursus kwijt bent, verschilt per persoon. Gemiddeld zal het doorlopen van een cursus je 40-50 uur kosten. Je kunt zelf kijken hoeveel uur je vrij kunt maken voor je cursus en aan de hand daarvan het voor jou passende pakket aanschaffen:

 • Standard – 3 maanden toegang tot je online cursus
 • Premium – 6 maanden toegang tot je online cursus
 • Excellent – 12 maanden toegang tot je online cursus

De inhoud van de drie pakketten is hetzelfde, maar je krijgt 3, 6 of 12 maanden de tijd om de cursus af te ronden.

Mijn cursustermijn is verstreken, maar ik heb mijn cursus nog niet af. Wat nu?

Voordat je cursustermijn afloopt, ontvang je van ons een e-mail met het aanbod om je cursus te verlengen. Je kunt kiezen uit verlengingen van 1, 3, 6 of 12 maanden.

Heb ik boeken nodig voor mijn cursus?

De cursussen van The Language Academy vinden volledig online plaats. De cursussen bevatten uitleg over grammatica, woordenlijsten met vertalingen van woorden, dialogen en oefeningen. Je hebt dus geen boeken nodig.

Welk niveausysteem hanteert The Language Academy?

The Language Academy werkt met een internationaal erkende standaard voor taalniveau-aanduiding, het Common European Framework of Reference. Dat wordt in het Nederlands het Europees Referentiekader genoemd. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk taalniveau je een cursus volgt. Deze niveau-aanduiding wordt vermeld op jouw certificaat.

Hier vind je een overzicht van de vaardigheden die per niveau aan bod komen.

Hoe weet ik wat mijn niveau is?

Elke cursus heeft een gratis proefversie, die bestaat uit de volledige eerste les van die cursus. Probeer de demoversies uit en kom er op een snelle en eenvoudige manier achter welk niveau cursus je nodig hebt.

Hier vind je een overzicht van alle demoversies.

Bereiden de cursussen Nederlands me voor op het inburgeringsexamen of staatsexamen?

Onze cursussen Nederlands bereiden je niet specifiek voor op het inburgeringsexamen/staatsexamen. Uiteraard kun je onze cursussen wel gebruiken om je kennis van de Nederlandse taal te vergroten. Het eindniveau van de cursus Nederlands beginners 2 is niveau A2, het niveau dat nodig is voor het inburgeringsexamen. Het eindniveau van de cursus Nederlands halfgevorderden 2 is B1, het juiste niveau voor het staatsexamen NT2 programma 1.

Hoe kan ik mijn cursus betalen?

Je kunt de cursus betalen met iDeal, met MasterCard of Visa of met VPAY.

Kan ik mijn Nederlandse cursus met een DUO-lening betalen?

Helaas is het niet mogelijk om bij The Language Academy je Nederlandse taalcursus met een DUO-lening voor inburgering te betalen.

Wat voor kortingen biedt The Language Academy?

The Language Academy is ontwikkeld door UvA Talen, het zelfstandig talencentrum van de Universiteit van Amsterdam. Je ontvangt daarom korting als je in een van de volgende categorieën valt:

 • UvA- of HvA-medewerker: 15%
 • UvA- of HvA-student: 20%
 • lid van de UvA-alumnivereniging AUV: 15%

Val je in een van bovengenoemde categorieën? Neem dan contact met ons op voor het ontvangen van een kortingscode.

Naast bovenstaande kortingen hebben we voor een aantal bedrijven en specifieke evenementen (bijvoorbeeld beurzen) speciale kortingsacties. Heb je interesse in een samenwerking? Neem dan contact met ons op.

Wanneer komt het volgende niveau van een cursus beschikbaar?

Wij breiden ons cursusaanbod voortdurend uit. Wanneer een volgend niveau van een cursus in ontwikkeling is, zal die cursus alvast op de website getoond worden. Door bij een cursus op Houd me op de hoogte te klikken kun je je e-mailadres achterlaten. We sturen we je een bericht wanneer de cursus online komt. Je kunt ook onze Facebookpagina in de gaten houden voor het actuele aanbod.

Krijg ik les in mijn eigen taal?

In welke instructietaal je je cursus kunt volgen, hangt af van de cursus die je volgt en van het niveau van de cursus die je volgt. Alle beginnerscursussen zijn beschikbaar in de instructietalen Nederlands, Engels en Spaans, sommige beginnerscursussen zijn ook beschikbaar in het Frans en Duits. Kijk bij de cursus van je keuze in welke instructietaal deze beschikbaar is.

Bevat mijn cursus ook lessen van een docent?

Nee, onze cursussen bevatten geen lessen van een docent. Mocht je interesse hebben in groepslessen of in privélessen, neem dan een kijkje op de website van UvA Talen.

Kan ik mijn cursus ook volgen op een tablet/smartphone?

Je kunt de cursus volgen via je smartphone, maar voor de beste gebruikservaring raden we aan de cursus te volgen via een tablet of computer. Een microfoon op je computer/tablet is handig, omdat bij sommige oefeningen gevraagd wordt je eigen stem op te nemen.

Welke browser kan ik het beste gebruiken?

We raden je aan om een van de volgende browsers te gebruiken:  Chrome, Firefox, Microsoft Edge of Safari. Deze browsers geven de beste gebruikservaring.

Mijn werkgever betaalt mijn cursus. Kan ik de cursus ook op factuur laten betalen?

Het is mogelijk om de factuur naar je werkgever te laten sturen. Neem contact met ons op om deze mogelijkheid te bespreken.

Biedt The Language Academy korting aan bedrijven?

Wil je de online cursussen van The Language Academy aanbieden aan je medewerkers? Dat kan! Aan bedrijven met 10 of meer geïnteresseerde medewerkers kunnen we korting bieden. Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik mijn cursus nog annuleren nadat ik mij ingeschreven heb?

Voor al onze online talencursussen geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen na de aankoopdatum van je cursus. Als je gebruik wilt maken van deze bedenktijd geef je dit aan wanneer je voor de eerste keer inlogt. Je krijgt dan pas na 2 weken toegang tot de cursus. Tijdens die 2 weken kun je je cursus nog annuleren door ons een bericht te sturen.
Wil je liever meteen beginnen? Dan kun je de eerste keer dat je inlogt aangeven dat je afziet van de wettelijke bedenktijd en direct wilt starten met je cursus.

 

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Stuur ons een bericht!