Maak kennis met Mark: een van onze topdocenten voor Online+Teacher

 

We praten met Mark Myatt, een populaire docent Engels voor Online+Teacher. Bij dit lespakket combineer je e-learning met online conversatielessen van een ervaren UvA Talen-docent. Mark, afkomstig uit Chicago, woont al meer dan tien jaar in Europa en heeft ruim 12 jaar ervaring als docent Engels. Hij is enorm enthousiast over online lesgeven en ziet alleen maar voordelen.

Online lessen: geen reistijd + het voordeel van digitale tools
“Ik vind het prettig om online les te geven. In tegenstelling tot sommige andere mensen vind ik dat er weinig verschil is of ik mijn cursisten face-to-face of online ontmoet. Sterker nog, online leren biedt mogelijkheden die je in het leslokaal niet hebt. Bij online leren doet afstand er niet toe en daarom hoeven cursist en docent niet te haasten om op tijd bij de les te zijn. Bovendien kan een les op locatie niet doorgaan als de docent of cursist zich niet lekker voelt vanwege de kans op besmetting. Bij online lesgeven is dat geen probleem. Ten slotte gebruiken cursist en docent bij online lessen een computer of tablet, waardoor er geen problemen kunnen ontstaan van het type ‘oeps, laptop vergeten’, of ‘mijn batterij is leeg’- dat gebeurt nog weleens tijdens lessen op locatie. En het belangrijkst van alles: online kun je veel makkelijker digitale tools inzetten tijdens de les.

 

"Online leren biedt mogelijkheden die je in het leslokaal niet hebt"


Mark Myatt, docent Engels bij The Language Academy & UvA Talen

 

Volg je eigen leerpad
“Toen ik voor het eerst een tweede taal leerde, op mijn 21ste, begreep ik dat traditionele taalcursussen mij waarschijnlijk niet zouden leren spreken zoals ik wilde. Bij een traditionele klassikale cursus krijg je minder persoonlijke aandacht van een docent en moet je meegaan in het ritme van de hele klas. Ik heb me toen ingeschreven bij een taalprogramma op afstand en binnen een jaar kon ik redelijk communiceren. Hoewel deze manier van leren misschien niet voor iedereen geschikt is, denk ik dat veel mensen via leren op afstand even goede of zelfs betere resultaten kunnen behalen dan in een traditionele groepscursus.

Tips voor het verbeteren van je uitspraak
“Ik help cursisten op verschillende manieren om zelfstandig hun uitspraak te verbeteren. Allereerst adviseer ik iedereen om op zoek te gaan naar taalapps en websites die je kunnen ondersteunen bij het verbeteren van je uitspraak. Die hulpmiddelen kunnen mijn uitleg aanvullen en helpen cursisten om hun leerproces in eigen hand te nemen. Daarnaast laat ik cursisten tijdens de les afzonderlijke woorden eerst ‘los oefenen’ en daarna in de context van een volledige zin. Op die manier ontwikkelen zij een natuurlijke intonatie. Ook doen we oefeningen in ‘begeleid lezen’. Dat is geweldig om uitspraak te verbeteren en vloeiend spreken te trainen. Bij dit soort oefeningen lees je een tekst eerst om hem te begrijpen, dan luister je hoe de docent de tekst uitspreekt en ten slotte lees je hem zelf voor en neemt dat op.”

Mark’s lesmethode: flipped learning
“Bijna al mijn lessen zijn gebaseerd op het concept van flipped learning. Het uitgangspunt hierbij is dat de cursist zelfstudietaken uitvoert vooráfgaand aan de volgende les, in plaats van huiswerk te maken na afloop. Op die manier begin je beter voorbereid aan de les en heb je de lesstof al doorgenomen. Bij de Online+Teacher-programma’s betekent dit dat cursisten bijvoorbeeld eerst een e-learningles doen en tijdens de conversatieles vervolgens verder oefenen met het vocabulaire, de grammatica en vooral ook de uitspraak die in de e-learning aan bod is gekomen.”

Meer een coach dan een traditionele docent
“Ik zie mezelf meer als een coach dan als een traditionele docent. Ik ben ervan overtuigd dat de meeste cursisten in deze tijd niet meer in een leslokaal willen zitten met een docent die voor het bord grammaticaregels uitlegt. Cursisten van nu willen een taal leren in hun eigen tempo en op hun eigen manier.”

 

Schrijf je in voor Online+Teacher

Bekijk de video hieronder en ontdek waarom Online+Teacher de beste keuze is voor jou!

Volg ons op Instagram, Facebook en YouTube en blijf op de hoogte van ons productaanbod en onze actuele kortingsacties!